Am crescut, iata, am împlinit nu demult noua luni. Ne-am obisnuit sa locuim la Gheorgheni, este chiar placut. Am avut o vara fierbinte, dar ni s-a purtat de grija: am avut cadita cu apa în curte, umbra s-a mai gasit, ba mai mult: daca si asa ne era prea cald, am fost bineveniti în casa racoroasa a bipezilor. Le-am demonstrat ca nu le murdarim podelele, asa ca ne-au acordat încrederea lor. Bine, nu le-am suflat o vorba despre hobby-ul nostru de a roade mobila, dar credem ca si-au dat repede seama :). Dragoste fara compromisuri nu exista !

A venit si iarna, am avut si zapada, am primit si sanie. Am facut si un pic de antrenament: nu e rau, este doar tati un pic gras – l-am rugat sa ia masuri. Nu am avut zapada multa, ne-am consolat mai mult cu frigul. Am fost, în schimb, la concursuri de sanie. Nu în rol de concurenti, înca nu, pentru ca suntem mici. Regulamentele, of ! Ne împiedica sa participam sub vârsta de 15 luni. Si, pâna le împlinim, pleaca zapada si din muntii nostri. Dar am fost la concursuri si am „discutat” cu participantii: husky rapizi si malamuti puternici, cu totii frumosi si prietenosi. Discutat este prea mult spus, pentru ca noi vorbeam, ei nu prea... Noi am învatat sa vorbim mult si tare, de la „dadacul” nostru Bundás, cu care ne întelegem, în continuare, extraordinar de bine.

În rest: plimbari, antrenamente si, mai ales joaca multa si hârjoneala cât cuprinde toata ziulica. Curtea abia ca ne ajunge ! Vom reveni si cu alte povesti din viata noastra.

Vizitati si paginile parintilor nostri, Liza si Zola, si ei sunt în galerie !

Ham la toti si voie buna va dorim,

Lisa si Lenny

PRIMA POVESTIOARA Suntem înca mici. Avem doar trei luni. Cred ca suntem norocosi ca mami si tati au decis sa venim împreuna din Ungaria. Astfel, amândoi ne consideram câte o jucarie pentru celalalt, asa cum ne-am obisnuit acasa. Magda si Ernö, mami si tati pe numele lor reale, ne-au dat jucarii, dar nu le folosim: ne avem unul pe altul. Plus cei trei catei de rasa indefinibila care locuiau deja în curte. Ei sunt o familie: mamica, tatic si fiu, cel din urma are trei ani. Noi am decis sa ne luam dadaca un baietel, l-am ales pe Bundás, fiul familiei de catei de aici. L-am proclamat si „daddy” si „nanny”, facem mai mult ce ne învata el. Decideti voi cum se numeste aceasta functie complicata :).

Ne place aici, în Gheorgheni. Provenim din Abony, o zona destul de racoroasa a Ungariei, dar în Gheorgheni e mai bine, e mai racoare. Mama si tata, cei de acolo, si-au facut adaposturi sub stive de lemne pentru a se putea racori. Aici: ne retragerm la umbra, intram în casa bipezilor, daca vrem: facem o baita în lighean, ce mai: SUNTEM BOIERI.

Tare greu trebuie sa va fie, fratiorilor, în restul României !!! La noi sunt doar treizeci de grade când la voi este cod rosu...

Speram sa fie o iarna pe cinste, asa cum ni s-a povestit ca este pe aici de obicei. Se pare ca vom deveni „leader”-ii unui echipaj de sanie (parerea lui tati) sau cei mai frumosi catei din campionatul de frumusete (parerea lui mami). Noi vrem doar sa fim mereu împreuna, sa fim veseli si sa ne putem juca, si sa ne cunoastem fratiorii. Cât mai multi samoyezi.

Va tinem la curent cu tot ce este nou la noi în zona si vom ruga stapânii sa va mai trimita poze.

Lenny si Lisa

Gheorgheni, 31.07.2007.

Nume: Snow-White Dreams Lisa
Data nasterii: 27.04.2007
Locul nasterii: Ungaria
Tata: White Stars Diamond Zola
Mama: Seideburgi Liza
Crescator: Ujszászi Beáta
Proprietar: Ernő Sándor

Cand stapanii nu-s acasa...
...joaca samoyezii pe canapea...